Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@21:11:37 GMT

آغاز فرایند انتخاب جانشین بوریس جانسون

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۰۵۵۰

آغاز فرایند انتخاب جانشین بوریس جانسون

لندن – ایرنا – نخستین دور رای‌گیری درباره تعیین جانشین بوریس جانسون امروز (چهارشنبه) برگزار می‌شود و از میان هشت نفری که برای تصاحب رهبری حزب محافظه‌کار در انتخابات شرکت کرده‌اند، یک نفر حذف خواهد شد.

به گزارش ایران اکونومیست، با کناره‌گیری بوریس جانسون از رهبری حزب محافظه‌کار، رقابت برای تعیین جانشین او در داخل حزب آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه حزب محافظه‌کار دارای اکثریت قاطع کرسی‌های پارلمان است، پیروز انتخابات، نخست وزیر خواهد شد. این بدان معناست که انگلیس می تواند رهبر خود را بدون برگزاری انتخابات عمومی تغییر دهد.

در واقع، آخرین باری که انتخابات در تاریخ مقرر برگزار و منجر به تغییر نخست‌وزیر شد، سال ۲۰۱۰ بود. پس از آن «ترزا می» در انتخابات درون حزبی سال ۲۰۱۶، هنگامی که دیوید کامرون پس از رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، از مقام خود کناره‌گیری کرد سکان دولت را به دست گرفت و سپس با برگزاری انتخابات زودهنگام عمومی در سال ۲۰۱۷ به اصطلاح با پشتوانه مردم نخست وزیر شد.

همین فرآیند دو سال بعد تکرار و بوریس جانسون پس از پیروزی در انتخابات درون حزبی و چند ماه بعد برگزاری انتخابات عمومی، یک پیروزی خیره کننده ثبت کرد و سکان دولت را بدست گرفت.

نامزدی که بتواند اکثریت مجلس عوام را در اختیار داشته باشد، از طرف الیزابت، ملکه انگلیس مامور تشکیل دولت خواهد شد. در حال حاضر محافظه کاران از اکثریت ۷۵ کرسی در مجلس برخوردار هستند، بنابراین هر کسی که رهبر حزب شود، کشور را نیز اداره می کند.

انتخابات چگونه انجام می‌شود؟

گزینه‌های علاقه‌مند به تصاحب رهبری حزب محافظه کار باید نماینده مجلس باشند. آنها دیروز از ساعت ۱۲ ظهر تا ۶ عصر فرصت داشتند تا با کسب حمایت ۲۰ نفر از همکاران خود در فهرست نامزدهای انتخاباتی نام‌نویسی کنند.

رقابت دو مرحله انجام می‌شود. نخست نامزدها برای کسب تائید نمایندگان حزب رقابت می کنند. بر همین اساس چندین دور رای گیری انجام می‌شود تا زمانی که تنها دو نفر باقی بمانند. سپس نام آنها برابر ۱۸۰ هزار عضو عمومی حزب محافظه‌کار قرار می گیرد تا رهبر جدید را انتخاب کنند.

رقابتی که آقای جانسون را به قدرت رساند حدود دو ماه به طول انجامید. احتمالا فرآیند تعیین جانشین او نیز همین میزان طول خواهد کشید. رئیس فراکسیون حزب محافظه کار پیش‌بینی کرد که رهبر جدید تا ۵ سپتامبر روی کار خواهد آمد.

برخی از وزرا و نمایندگان مجلس به صراحت گفته‌اند که خواهان خروج زودتر جانسون از مقام نخست وزیری هستند. ساعاتی پس از آنکه جانسون از رهبری حزب محافظه‌کار استعفا کرد، جان میجر، نخست‌وزیر پیشین انگلیس پیشنهاد کرد که قوانین درون حزبی به دوره‌ای بازگردد که نمایندگان مجلس رهبر جدید را تعیین کنند و در نتیجه در زمان صرفه‌جویی شود. میجر در سال ۱۹۹۰ به همین روش جانشین مارگارت تاچر شد.

اما فراکسیون حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس (کمیته ۱۹۲۲) بعنوان ناظر بر روند انتخابات، رویه رقابت‌ها را تغییر داد تا فرآیند تعیین جانشین بوریس جانسون کوتاه شود.

«گراهام بردی» رئیس فراکسیون حزب اعلام کرد که طبق رویه جدید نامزدهایی که برای شرکت در انتخابات اعلام آمادگی کرده‌اند به حمایت ۲۰ تن از نمایندگان حزب نیاز دارند. این رقم در گذشته ۸ تن بود و راه یافتن چهره‌های علاقه‌مند به شرکت در انتخابات آسان‌تر بود.

رئیس فراکسیون حزب حاکم گفت: ما فکر می‌کردیم ۲۰ عددی است که هر کسی از حمایت واقعی برخوردار است باید بتواند آن را کسب کند. ما همچنین می‌خواهیم مطمئن شویم که می‌توانیم به آرامی و مسئولانه در این فرآیند حرکت کنیم و نمی‌خواستیم هزاران بازیگر در انتخابات داشته باشیم. وی سپس تصریح کرد که هر کدام از نامزدها برای راه یافتن به دور بعدی انتخابات به ۳۰ رای نیاز دارند.

نخستین دور رای‌گیری امروز (چهارشنبه) برگزار می‌شود و این روند تا هفته آینده ادامه خواهد داشت تا تعداد نامزدها به دو نفر برسد.

بر اساس اعلام فراکسیون حزب محافظه کار، ریشی سوناک وزیر پیشین دارایی، پنی موردانت وزیر اسبق دفاع، تام توگندهات رئیس کمیته پارلمانی امور خارجی، لیز تراس وزیر امور خارجه، سوئلا بریورمن دادستان پیشین، جرمی هانت رئیس کمیته پارلمانی بهداشت، کامی بادنوچ معاون پیشین نخست وزیر در امور زنان و ندیم زهاوی وزیر دارایی انگلیس در فهرست این افراد هستند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رقابت اصلی بین ریشی سوناک و لیز تراس خواهد بود. نتایج مطالعات صورت گرفته حاکیست که در این مقطع ریشی سوناک از بخت بیشتری برای پیروزی در انتخابات و تصاحب کرسی نخست وزیری برخوردار است. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: پارلمان ، بوریس جانسون ، انگلستان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پارلمان بوریس جانسون انگلستان رهبری حزب محافظه کار تعیین جانشین بوریس جانسون فراکسیون حزب نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۰۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است

فعال سیاسی اصولگرا بر مشارکت در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

حسین کنعانی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره میزان مشارکت در دور دوم دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به تجربه مرحله دوم انتخابات‌های گذشته، به‌طور طبیعی با کاهش مشارکت روبه‌رو خواهیم بود، چرا که معمولاً در مرحله دوم انتخابات‌، انگیزه مردم برای حضور اندکی کمتر می‌شود.

وی با اشاره به حضور فهرست‌های انتخاباتی در این مرحله افزود: با توجه به وجود فهرست‌های انتخاباتی متعددی که می‌توانند تعداد رأی مناسبی داشته باشند و به این واسطه، رأی بیشتری را وارد انتخابات کنند، انتظار می‌رود حد معمولی از مشارکت را داشته باشیم.

فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: همواره گفته‌اند کار را کسی کرد که تمام کرد، بنابراین در انتخاب هم باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

وی با اشاره به آرایش سیاسی نمایندگان منتخب فعلی که بیشتر از طیف اصولگرایان هستند، یادآور شد: اصولگرایان در اصول اختلاف ندارند و همه متعهد به آرمان‌های انقلاب و تبعیت از امام (ره) و رهبری هستند، اما خط مشی‌های سیاسی مختلفی دارند.

کنعانی‌مقدم با بیان اینکه سلایق مختلف سیاسی با مشی‌های مختلف به مجلس ورود کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که احزاب بین مشی‌های سیاسی اختلاف نداشته باشند، همه‌چیز خوب است اما اگر اختلافات سیاسی منجر به نزاع‌های سیاسی شود و به‌تبع موجب کارشکنی، اختلاف و ناامیدی شود، باید جلوی آن را گرفت.

وی تاکید کرد: نباید عده‌ای پس از انتخاب شدن، از جناح سیاسی خود سوءاستفاده و ناامیدی را بین مردم تزریق کنند.

کد خبر 750579

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام و رسیدگی به تقاضای سرمایه‌گذاران در طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد
  • افزایش فشارها برای استعفای سوناک
  • رد شدن توافق آتش‌بس از سوی نتانیاهو
  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • برای حل مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد
  • استقرار ۵۷ درصد شعب اخذ رای دور دوم انتخابات مشهد در مدارس
  • ۵۷ درصد شعب اخذ رای دور دوم انتخابات مشهد در مدارس مستقر است
  • افزایش سرعت سقوط آزاد سوناک بعد از انتخابات محلی انگلیس